Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30

...
Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30
Коментари Харесай

Бузлуджа отваря за посетители след 30-годишно прекъсване

Монумент Бузлуджа ще отвори за гости за пръв път от над 30 години насам. Това оповестиха във своята фейсбук страница от Фондация " Проект Бузлуджа ", основана с цел запазване на паметника.

Във фоайето посетителите ще могат да научат за историята на постройката, настоящите действия по опазването ѝ, както и бъдещия ѝ капацитет чрез видео прожекции, разкриват от " Проект Бузлуджа ". 

От инфо павилион ще могат да закупят билет за обиколка с екскурзовод. Турът се организира по построени за задачата обезопасени посетителски пътеки, излиза наяве още от показаната информация.

В главната зала се намира стабилизираната куполна мозайка. Опасните парчета от покрива са отстранени и посетителите могат да обиколят залата, да седнат на трибуните и да научат повече за историята на мястото от екскурзовода, написа още в обществените мрежи. 

Стенните мозайки се намират зад зелените платна на краткотрайния предпазен заслон, който ги пази от дъжд и сняг. Посетителите ще могат да видят част от тях. Обиколка на всички мозайки ще бъде предлагана в профилирани турове. На финала посетителите ще се насладят на изключителната естествена гледка, разгръщаща се от центъра на България, изясняват от " Проект Бузлуджа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР